Dívky U13 - OSK Olomouc vs BK Mohelnice

Dívky U13 - OSK Olomouc vs BK Mohelnice

Kategorie: Články | 2023 | U13

18.2.2024 po dlouhé odmlce se náš tým konečně dostal k soutěžnímu utkání s tradičním soupeřem OSK Olomouc, který sliboval vyrovnanou podívanou. Jediným negativem byla zpráva, že nemůžeme odehrát zápas ve velké hale, ale v malé tělocvičně ZŠ Stupkova, která pro tuto kategorii není úplně ideální.

Ihned po startu zápasu bylo jasné, že se bude jednat o urputný basket plný kontaktů a soubojů na malém prostoru, který našemu týmu nevyhovuje. Dle očekávání se do nás hráčky OSK zakously a budovaly náskok, který se naší první pětce s vypětím všech sil podařilo ukočírovat na konečných 12:6 pro OSK. Druhá čtvrtina již z naší strany vykazovala zlepšení, ne jenom výsledkově, ale také předvedenou hrou a tím jsme ukončili poločas 25:23 pro OSK Olomouc.

Třetí čtvrtina začala velice svižně a k naší radosti i s daleko lepším herním projevem první pětky. Bohužel jen skóre opět nevypadalo pozitivně pro naše barvy. A to hlavně z důvodu nepřesné střelby, a to i v situacích, kdy jsme zakončovali sami a nikým neatakováni. Čtvrtina skončila opět stavem 12:6 pro soupeře.

Čtvrtá čtvrtina se odehrála velice nečekaně v naší režii a holky ukázaly, že i nepříznivý stav je nerozhodil. Druhá pětka dřela, přidávala bod za bodem a náskok OSK se rychle snižoval, až ke konečnému skóre 42:42 po základní hrací době.

Konečně jsme si mohli vyzkoušet prodloužení v nejsilnější herní sestavě, kterou aktuálně můžeme nasadit. Tempo zápasu gradovalo a jak my, tak i soupeř se rval o každý centimetr hřiště. První vedení našeho týmu v zápase se zrodilo v čase 34:29, kdy jsme poprvé okusili, jaké to je vést 42:44. Bohužel ne na dlouho a po rychlé akci soupeře bylo opět srovnáno. Každá akce, ztráta, doskok byl oceněn velkým potleskem, jak od domácích, tak od našich fanoušků. Nervozita gradovala, když po závěrečném klaksonu svítil stav 48:48, po kterém by zápasu slušela remíza, protože by si ji oba týmy opravdu zasloužily. Bohužel v basketu tato situace není možná, tak jsme vstoupili do další časti napínavého zápasu a tím začalo prodloužení číslo dvě. V tom se nám podařilo v čase 0:47 střelit první koš a naše psychika šla nahoru. Akce střídala akci, ale další koš nikde. K naší radosti jsme zvládli odehrát celé pětiminutové prodloužení bez obdrženého koše a tím zápas zlomit na naši stranu. V celkovém poměru 48:50 pro BK Mohelnice

Vývoj zápasu: 12:6, 13:17, 12:6, 5:13, 6:6, 0:2

Střelci: Kárová 15, Králová 10, Dudková 9, Přichystalová T. 8, Nejedlá, Bačíková, Kaplová, Nejezchlebová 2, Kunertová, Langrová, Ševčíková, Ševčíková, Linhartová bez bodu

Zápas číslo dvě:

Po detektivní zápletce prvního zápasu jsme očekávali podobný zápas jako ten první, ale bohužel naše očekávání netrvalo ani 5 minut, neboť nám OSK oznámilo, že jim dvě hráčky odchází, jelikož nemají požadovaný počet hráčů. Z toho vyplynulo jediné - pasarela, kterou jsme mohli hrát také, ale tento návrh jsme bez váhání odmítli, protože jsme měli k zápasu plný počet hráčů a bylo by nefér, aby se hráčky neprostřídaly. Nastoupili jsme tedy ve stejné sestavě a dle pravidel střídání U13.

I přesto jsme kromě první čtvrtiny odehráli vyrovnanou partii se stavem 60:51 pro domácí.

Vývoj zápas: 23:8, 4:12, 16:15, 17:16

Střelci: Kárová 13, Přichystalová T. 10, Králová 9, Dudková, Kaplová, Nejedlá 4, Kunertová 3, Nejezchlebová, Langrová 2, Přichystalová K., Ševčíková, Linhartová bez bodu.

Trenéři: Martin Ševčík, Petr Dudek