Dívky U15 neuspěly na výletě do Čech – na slunci byly asi erupce

Dívky U15 neuspěly na výletě do Čech – na slunci byly asi erupce

Kategorie: Články | 2022 | U15

Poprvé v historii družstva jsme se dostali do situace, že jsme na víkendový dvojzápas jeli tak daleko (Liberec, Trutnov), že bylo záhodno (k velké radosti hráček :-) ) někde po cestě přespat. Po vnitřní diskuzi a zhodnocení všech hledisek, jsme si jako dočasný domov na jednu noc vybrali zázemí přímo při sokolovně Loko Liberec, kde jsme sehráli naše sobotní utkání. Nutno podotknout, že s noclehem oproti zápasu naprostá spokojenost!

Fanoušci, kteří nás již nějakou dobu sledují, tak už tuto mantru moc dobře znají. Nám zkrátka dlouhé výjezdy nedělají dobře. Necelé čtyři hodiny sedění v autě, oči soustavně přilepené k mobilům, to na zápas naladí málokoho. V hale kosa jako v mrazáku, takže holky, které seděly na střídačce přimrzaly během zápasu k lavičce. Zkrátka takové ty malé střípky, které mají vliv na celkový výkon, absolutně nezapadaly do naší skládačky. V hlavách jsme měli všechno, jenom ne pohodu a koncentraci na utkání, které nám po první čtvrtině, kterou jsme ještě ovládli, pomalu začalo protékat mezi prsty.

Soupeřky z Liberce přidávaly na agresivitě a důrazu, nám se do přihrávek a nájezdů vkrádala nejistota. V poločase už Liberec vedl o tři body, no a pak jsme se už psychicky položili a začali kupit jednu chybu za druhou. Snahy o jakýkoliv návrat do utkání byly marné. Točení sestavou, motivační timeouty, nic nepomáhalo. My jsme to v hlavách totiž už soupeřkám bez boje odevzdali.

TJ Loko Liberec – BK Mohelnice 81:49 (10:14; 31:28; 55:38)

Body v zápase: Gürbüz Helena 12, Rudolfová Taťána 11, Kučerová Marie 8, Lávičková Adéla 8, Jořenková Eliška 6, Šafářová Anna 2, Veselá Karolína 2, Macháčková Barbora, Mekysková Eva a Stárková Martina bez bodu.

Šestky celkem (9/23; 39 %): Gürbüz 6/12, Jořenková 0/1, Kučerová 0/2, Lávičková 2/6, Rudolfová 1/2.

Trojky (celkem 2): Rudolfová 2.

Nedělní utkání v Trutnově probíhalo jako přes kopírák. Po prohýřené noci a přesunu z Liberce jsme se v Trutnově sotva vykolébali z aut. Nálada a chuť hrát byly na bodu mrazu. Při předzápasovém rozcvičení jsme se jakž takž dostali do nějaké zápasové nálady, ale ta nám opět vydržela pouze první čtvrtinu, ve které jsme ještě v šesté minutě vedli 18:2. Pak ale přišel nepochopitelný blackout, po kterém se celý tým sesypal na hromadu a odmítal se zvednout. Opět nepomohlo vůbec nic, ani cukr ani bič. Jako trenéři jsme na lavičce jen bezmocně přihlíželi, jak bojovný Trutnov, kde basket hrály v podstatě jenom dvě hráčky, otáčí a vyhrává neprohratelný zápas.

Loko Trutnov – BK Mohelnice 71:54 (13:18; 34:26; 51:38)

Body v zápase: Rudolfová Taťána 27, Kučerová Marie 10, Gürbüz Helena 8, Jořenková Eliška 4, Macháčková Barbora 2, Mekysková Eva 2, Lávičková Adéla 1, Šafářová Anna, Veselá Karolína a Stárková Martina bez bodu.

Šestky celkem (7/22; 32 %): Šafářová 0/2, Gürbüz 2/6, Kučerová 2/4, Lávičková 1/4, Rudolfová 2/6.

Trojky (celkem 3): Kučerová 2, Rudolfová 1.

Trenér Petr Kučera