Dívky U17 – Cože, cože? Vidličky a nože!

Dívky U17 – Cože, cože? Vidličky a nože!

Kategorie: Články | 2023 | U17

Dívky U17 se po smolné prohře s Valmezem vydaly do Příboru na další své utkání v rámci nadregionální ligy kadetek. S Příborem máme dlouhodobě pozitivní bilanci, takže ačkoliv jsme k zápasu odjeli v ořezané sestavě, nálada byla bojovná a pozitivní.

Začátek zápasu byl trochu nervózní se spoustou nepřesností. Holky z Příboru se ukázaly jako urputné a bojovné hráčky. Rychlé výběhy do brejků nám dělaly problémy a chvíli trvalo, než jsme se zkonsolidovali a opravdu všechny hráčky byly hlavami v zápase, a ne stále na cestě v dodávce. Trvalo téměř tři minuty, než jsme z trestných hodů otevřeli skóre.

Paradoxně se nám celkem dařilo na doskoku, který nám obvykle nejde, takže jsme měli spoustu opakovaných střel, ale s mizernou efektivitou. Hlavně díky zodpovědné obraně jsme drželi mírné vedení, které bylo v poločase čtyřbodové a na konci třetí čtvrtky +12 bodů. Zdálo se být hotovo, stačilo jen držet pohodlné vedení.

To bychom však nesměli být v Příboru, který se nikdy nevzdává. Dobře fyzicky vybavené hráčky po nás začaly šlapat. Nám jednak docházely síly, přece jenom se začala projevovat užší sestava, a také se nám do hlav a všech končetin vkradla nervozita. Sem tam zbytečná ztráta, nedůslednost v obraně a náskok se začal ztenčovat.

Konec zápasu jsme už dohrávali na morál, s jazyky na vestě. V poslední minutě rozhodla asi větší zkušenost našich hráček, které se nenechaly faulovat a nedaly soupeřkám šanci zápas zdramatizovat. Uhájili jsme hubené vedení a zápas dovedli do vítězného konce.

O nadcházejícím víkendu nás čeká venkovní sobotní zápas s Bruntálem a v neděli doma s Krnovem.

BK Příbor - BK Mohelnice 43:47 (7:9; 17:21; 25:37)

Body: Gürbüz Helena 20, Lávičková Adéla 12, Šafářová Anna 7, Kučerová Marie 6, Mekysková Eva 2, Macháčková Barbora, Veselá Karolína, Stárková Martina bez bodu.

Šestky (6/13; 46 %): Gürbüz 4/7, Kučerová 0/2, Lávičková 2/4.

Trojky (celkem 1): Šafářová 1

Trenéři: Petr Kučera, Jan Macháček