Dívky U17 odehrály turnaj a daly si do-rtu

Dívky U17 odehrály turnaj a daly si do-rtu

Kategorie: Články | 2023 | U17

Stejně jako každý rok i letos se v rámci seriálu domácích turnajů MoheBa a MoheMiniBa uskutečnil turnaj pro dívky kategorie U17. Pro tuto kategorii to byl již sedmý ročník. I přes právě probíhající kvalifikace do vyšších soutěží přijaly pozvánku opět tři týmy. Tentokrát bylo složení čistě moravské a z pohledu basketbalové mapy takřka lokální. Do Mohelnice přijeli soupeři, které historicky dobře známe a v průběhu naší kariéry pravidelně potkáváme: TBS Přerov, SBŠ Ostrava a SK Bruntál.

Systém turnaje každý s každým nabízel šest zápasů pohledného dívčího basketbalu. Jednotlivé výsledky a konečné pořadí týmů můžete vidět v tabulce níže. Domácím kadetkám se podařilo obhájit loňské třetí místo, což je úspěch. Medaile je medaile, gratulujeme :-)

Krátké resumé k našim zápasům…

Jak bývá již dlouhodobým pravidlem, domácí sestavu ovlivnily absence (nemoci, zranění apod.) několika hráček, takže do hry mohlo zasáhnout pouze osm hráček. Na zápas téměř ideální počet, na turnaj poněkud omezující a vysilující.

Turnaj jsme ještě plni sil a elánu zahájili s papírově nejslabším Přerovem, který však nepřijel do Mohelnice na výlet a dvě čtvrtky nepříjemně kousal. Pak jsme se konečně probudili, zrychli hru a přechod do útoku a zápas vyhrály. Výsledkově to tak nevypadá, ale procházka růžovým sadem to nebyla.

Ve druhém zápase proti Bruntálu, který nám v sezóně dvakrát uštědřil nemalý výprask, se už pomalu začínala projevovat únava a rozdíl ve fyzické kondici. Hrát s Bruntálem běhavý basket plný brejků a sprinterských návratů do obrany jsme vydrželi jen do poločasu. Pak už to bylo jen s jazykem na vestě. Hráčky by si měly položit otázku, jestli je vapování a kouření elektronických cigaret, obecně nejenom v průběhu turnaje, tou správnou cestou k lepší fyzičce. Bruntál určitě k poražení byl.

Třetí a zároveň pro oba týmy poslední zápas s Ostravou byl poznamenám náročným programem turnaje. Únava si vybírala daň v podobě velkých nepřesností na obou stranách. Jindy jasné koše končily mimo nebo na obroučce. Po první čtvrtině se na straně Ostravy začala projevovat větší zkušenost, mentální odolnost a tělesná převaha. Z nás se tak po zbytek zápasu stal pouze sparing partner pro pozdějšího a jednoznačného vítěze turnaje.

Turnaj jsme zakončili slavnostním vyhlášením, předáním pohárů a medailí se sladkou tečkou na závěr. Všechny hráčky si daly dortu, tedy ne že bychom se navzájem mlátili do rtu na obličeji, ale tu sladkou s ovocem, tvarohovou, čokoládovou nebo marcipánovou. Ocenění si převzali také trenéři, rozhodčí a nejlepší hráčky družstev. Za naše družstvo byla jako nejlepší hráčka vybrána a odměněna Martina Stárková, které se dařilo nejenom na turnaji, ale po celou sezónu odváděla stabilní výkony, rvala se na doskoku a udělala rozhodně největší individuální progres. Jen tak dál Marti.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem sponzorům a příznivcům, hráčkám za další super sezónu, rodičům za dlouhodobou podporu a důvěru. Speciální díky pak patří maminkám a babičkám, které se nám dlouhodobě starají o atmosféru a servis v našem vyhlášeném bufetu, a každoročně připravují vynikající takřka umělecké dorty pro zúčastněné týmy. Děkujeme všem.

Trenéři: Jan Macháček a Petr Kučera