MČR U11 dívek v Ostravě

MČR U11 dívek v Ostravě

Kategorie: Články | 2022 | U12

Ve dnech 28.-30. dubna měl náš klub BK Mohelnice opět po roce zastoupení na Mistrovství České republiky dívek U11. Dvanáct nejlepších týmu z celé republiky se sešlo v Ostravě, kde se bojovalo o titul a medaile v kategorii dívek ročníku narození 2012 a mladších. Tak jako loni jsme na turnaj odjeli z pozice náhradníka, kdy Přerov (loni Prostějov), jakožto vítěz kvalifikace, svou účast na mistrovství odřekl. To nic nemění na tom, že holky si turnaj za svou snahu během celé sezóny v družstvu holek U12 i v družstvu U11 mix zasloužily.

V Ostravě panovala skvělá nálada a atmosféra, organizátoři připravili skvělý turnaj od začátku do konce. Zatím co některé týmy přijely s cílem vyhrát, my jsme do Ostravy jeli s cílem užít si všechny zápasy na maximum, posbírat cenné zkušenosti, zápasy nedat zadarmo a odvézt si zážitky na celý život. Prostě tak jako loni...

V pátek nás v silné skupině čekalo družstvo BC Benešov a SBŠ Ostrava. Oba zápasy byly náročné, s Benešovem holky předvedly skvělý výkon, za který zasloužily obrovskou pochvalu, s Ostravou to byla spíš večerní snaha o přežití. V sobotu a neděli nás tedy čekaly zápasy o pořadí se třetími týmy z ostatních skupin.

Sobotní porážka od BK Studánky Pardubice trochu mrzela, holky nepředvedly skvělý výkon ze zápasu s Benešovem, všude jsme byli pozdě. Soupeřky nebyly lepší, na rady trenérek neustále zdvojovaly a často se faulovalo. Na druhou stranu zase holky zjistily, že samo se nic neuhraje, že v obraně prostě musí máknout všechny a nečekat, že to někdo zvládne sám. Se Sokolem Hradec Králové to byl opět super bojovný výkon, který připomínal zápas s Benešovem. Bojovalo se o každý míč a každý centimetr hřiště. Prohra o 9bodů s velikánem jako je Hradec potěší.

Nedělní zápas sliboval velké drama, jelikož se jednalo o nám nejvíce známého soupeře BK Frýdek-Místek, s nímž jsou naše zápasy vždy vyhrocené :-D. A ani na MČR to nebylo jinak. Do té doby naše opora a nejlepší hráčka i střelkyně Áďa Kárová se probudila s ještě přesnější muškou a soupeřkám nedala možnost zápas vyhrát. Vyšlo jí téměř všechno a soupeřky jen bezmocně koukaly a nedokázaly ji zastavit. V tomto jediném zápase nastřílela 42 bodů a zápas jsme vyhráli 56:46.

Poslední zápas znamenal zaslouženou a tolik vysněnou výhru na MČR (kterou jsme loni smolně ztratili v poslední půlminutě). Z palubovky jsme odcházeli jako vítězové a neděli si jako vítězové také užili. Všechny bolístky byly zapomenuty a rány zahojeny.

Při závěrečném vyhlašování jsme obsadili se čtyřmi prohrami a jednou výhrou dvanácté místo. Náš tým se ale na MČR neztratil a ostudu určitě neudělal. Adéla Kárová se stala se 127 body nejlepší střelkyní celého MČR dívek U11, což je příslibem toho, že i v malém městě můžeme dělat skvělý basket!!!

BK Mohelnice - BC Benešov 42:69

BK Mohelnice - SBŠ Ostrava 22:90

BK Mohelnice - BK Studánka Pardubice 46:62

BK Mohelnice - Sokol Hradec Králové 29:38

BK Mohelnice - BK Frýdek-Místek 56:46

Body: Kárová 127, Přichystalová Tereza 31, Činčarová 19, Pallová Denisa 6, Přichystalová Lucie 6, Ševčíková 4, Pallová Daniela 2, Huňatová, Marková, Moravová, Opluštilová.

Trenéři: Lenka Kárová, Martin Ševčík