Muži - a ono to půjde a né že né!

Muži - a ono to půjde a né že né!

Kategorie: Články | 2022 | Muži

Protože jsou Hranice týmem, s nímž máme vzájemné zápasy vždy vyrovnané, bylo v prvním letošním domácím utkání jediným cílem vrátit Hranicím prohru z jejich hřiště. Byli jsme si dobře vědomi silových kvalit soupeře, kdy nás v předchozích zápasech pod košem drtil hraničář s přezdívkou Arnie (pro neznalé viz filmy Komando nebo Predátor), a tak jsme se na něj nachystali tím, že se nám konečně podařilo přesvědčit do zápasu taky našeho vrchního bijce vazbiče…Honzu Horneše. K velkému zklamání všech žel Hranice dojeli bez Arnieho a očekáváný duel Godzilla vs. King Kong se nekonal. I tak ale byla Hornyho přítomnost na hřišti znatelná. Především pomoc při obranných doskocích a v útoku při hře 1 na 1. Tak teď jen vydržet a hrát i další zápasy.

Věříme, že samotný zápas si fanoušci užili stejně jako my na hřišti. V první čtvrtce jsme si rychle vytvořili 10 bodový náskok, o který jsme ale v další čtvrtce stejně rychle přišli, chvíli i prohrávali, aby poločas skončil plichtou 31:31 a začínalo se nanovo. Neříkáme, že ztráta našeho vedení byla záměr, ale za ta léta ve sportu už víme, že jsou to právě tyhle vyrovnané zápasy, které fans milují. Koho by bavilo dívat se na jednoznačný zápas bez náboje? Jak se skóre i ve druhém poločase přelévalo, tak se v hale střídalo fandění s hrobovým tichem, abychom si na konci mohli všichni užít výhru 68:62 a společně ji pak na balkóně oslavit. A myslím, že něco našim fans můžeme slíbit i do budoucna…naše výhry nebudou nikdy jednoznačné.

Všem fans díky za support! Rádi vidíme, že se kotel každým zápasem rozšiřuje. Takovou kulisu pamatujeme naposled z dob, kdy se ještě v Mohelce hrála 2. liga. Někteří fans se po zápase i vyptávají na pravidla a jeden z ultras dokonce nadhodil možnost, že by basketbalovou kulisu během zápasu povznášel hrou na trubku. No, uvidíme....nebo uslyšíme.

BK Mohelnice – TJ Sigma Hranice 68:62 (19:12; 31:31; 50:46)

Body: Hauser 22, Mikulášek 14, Drlík 13, Horneš 11, Hopjan 4, Vlk 2, Kučera 2, Ambrož bez bodu.

Trojky 2: Hauser 2.

Šestky 14/25: Hauser 8/9, Drlík 3/9, Mikulášek 2/2, Horneš 1/3, Hopjan 0/2.

Sííí ya pod bezednými koši

Kapitán Tomáš Hauser