Muži – brutální přestřelka v Postřelmově šla málem do prodloužení

Muži – brutální přestřelka v Postřelmově šla málem do prodloužení

Kategorie: Články | 2023 | Muži

Muži – brutální přestřelka v Postřelmově šla málem do prodloužení

Které jsme si bohužel nevybojovali. Tři sekundy před koncem, v předvečer svých 42. narozenin, Laďa Kavřík míjí těžkou střelu za tři body. Ze životní střely a potenciálního narozeninového dárku se tak stala čudla, která akorát rozdrnčela obroučku a ukončila naše tragické představení v zápase kola.

Ale z konce zpátky na začátek. Středomoravská liga mužů mnohdy také hanlivě přezdívána jako pralesní liga, oblastní přebor a tak podobně, zažila zápas kola, derby s velkým „D“. A jak také říká Tonda Kapl, pan rozhodčí a komisař ČBF…“Furt je to soutěž, ze které se postupuje do druhé ligy, tak jaképak copak…Kdo na to nemá (peníze, dovednosti nebo nervy?), ať to nehraje!“

Důležitost tohoto zápasu a vážnost Středomoravské ligy dokresluje i situace a pletichy v zákulisí a posléze i na hřišti. Zápas je nejprve na žádost Postřelmova přeložen z tradičního pátečního termínu na pondělí. Důvodem je údajná početní krize v kádru soupeře, který prý v pátek odmítá upustit restaurační zařízení a sejít se v tělocvičně. Zápas se tedy odehraje v pondělí v době tréninku postřelmovských. Rušíme autobusovou dopravu, protože dojde k eliminaci počtu fans, kteří se chystali nás v hojném počtu podpořit a pravidelně tvoří šestého hráče na hřišti. V pondělí nás nikdo podporovat nechce :-(.

V hale nás pak čeká překvapení v počtu rozhodčích. Dva klasičtí arbitři pro rozhodování zápasu, další v čele zapisovatelů a poslední v dresu Postřelmova. Rozhodčích pomalu více jako hráčů, tady neproklouzne ani myš ;-)…natož přerušovaný driblink nebo nedej bože kroky.

Na palubovce se pak odehrává poctivý a urputný boj o každý metr parket, o každý koš. V podstatě celý zápas taháme za kratší konec provazu. Kouč Eda v poločase vypisuje konkurz na střelce, neúspěšně. Hráčům na hřišti je to tak trochu jedno a jede si svoje. Většina střel obkrouží obroučku (patrně namazanou sádlem) a padá do rukou doskakujícího soupeře. Vede se bitva v počtu timeoutů a nakreslených signálů, až do času 39:57…zbytek už znáte.

Vítězná novoroční vlna nám pomalu ujíždí, ale můžeme jí dohnat, když tento čtvrtek 15. 2. nasedneme na surf a přejedeme olomoucké Céčko.

Těšíme se na vás, opět v domácí svatyni na Mlýnské od 20:00, tradiční občerstvení na baru!

TJ Postřelmov – BK Mohelnice 51:48 (6:11; 24:18; 31:31)

Body: Kavřík 19, Zapletal 12, Mikulášek 7, Hopjan 4, Kopp 3, Drlík 3, Ambrož 2, Macháček 1, Petřivalský bez bodu.

Šestky (10/15; 67 %): Kavřík 5/6, Mikulášek 3/3, Macháček 1/2, Drlík 1/4.

Trojky 4: Zapletal 2, Kopp 1, Kavřík 1.

Sííí ya pod bezednými koši