Muži - Domácí hegemonie

Muži - Domácí hegemonie

Kategorie: Články | 2023 | Muži

Po dvou těsných venkovních porážkách jsme se konečně s driblérkama vrátili zpět do domácí mlýnské svatyně, kam si pro svou další prohru přijeli mlaďoši z olomouckého UP. A protože mlýnek nějaký ten týden jel naprázdno a zahálel, nešlo jinak, než ho zas naplno roztočit, což olomoučtí mlaďoši odnesli prohrou 61:50 a my tak dále držíme letošní domácí neporazitelnost. Navíc výhra přinesla i nečekanou radostnou práci lokálním basketbalovým kronikářům, kteří dosud stále marně hledají poslední zápas, kdy se nám naposled podařilo vyhrát všechny čtvrtiny, protože k tomu během utkání skutečně došlo.

V samotném zápase jsme pak mlaďochy možná zaskočili zvolenou taktikou, kdy nejspíš očekávali podkošové souboje, kde se budeme snažit uplatnit naše pivotmanské zkušenosti podpořené kilogramy a my namísto toho hráli se všemi hráči kolem tříbodového perimetru. A třebaže tato lišácká taktika nevedla k většímu počtu vstřelených trojek, nakonec slavila úspěch. Primárním cílem totiž bylo neucpávat podkošový prostor a více místa využívat k nájezdům. A možná i to je důvodem, že se naše vstřelené body pěkně rozdělili mezi více hráčů. Teda krom Laďu, který si pravidelně drží tu svou hladinku kolem 20 bodů, i když někdy by neškodilo poslat balón některému z kamošů, zvlášť když se na vás obránci slítnou jak vosy na lízátko. Taky jsme si zas po nějaké době otestovali náš stoický klid a rozvahu v rozehře, když nás Olomouc začala střídavě presovat po celém hřišti nebo si nás počíhali hned za půlkou. A popravdě, kolikrát tam bylo tolik klidu, asi jako když vyprahlej Drákula přilítne do krevní banky.

Celkový dojem z našeho vítězství snad jen trochu pokazil prohraný fotbalový zápas Sparty na Galatasaray, který se souběžně promítal na vedlejší scéně u baru a rozesmutnil hlavně zarputilé jádro v čele s Vlastikem, Juldou a Gruntisem. Sice se říká, že všechny rány zahojí čas, ale my nikoho trápit nenecháme, a proto příští pátek budeme podávat vlastní medicínu formou prvního BasketBálu v historii klubu. Lístky na bál jsou teda již vyprodané, ale vy šťastnější, hoďte na sebe něco ledabylého od Armaniho, na hlavu dejte pár natáček a tentokrát konečně nastoupíme všichni společně.

BK Mohelnice – SK UP Olomouc C 61:50 (18:17; 34:28; 49:39)

Body: Kavřík 20, Hopjan 10, Drlík 10, Teltscher 9, Mikulášek 8, Kopp 2, Macháček 2, Vlk bez bodu.

Šestky 2/2: Hopjan 2/2

Trojky 3: Kavřík 2, Teltscher 1

Sííí ya na moravičanských parketách…..a v Pekle