Muži - Jedeme na vlně, letos neporaženi

Muži - Jedeme na vlně, letos neporaženi

Kategorie: Články | 2023 | Muži

Vánoční basketbalový zápasový půst trval i kvůli přeloženému výjezdu do Postřelmova dlouhých šest týdnů, ale to na výsledek prvního letošního zápasu stejně nemohlo mít vliv. Nám konečně blafnul motor, tak to prostě jen místo Postřelmova na úvod odnesla Dukla 60:48. A výhrou jsme si tak zároveň vylepšili rekord v neporazitelnosti už na dva zápasy.

Prodloužení vánočního drillu nám nakonec asi i přišlo vhod. Třeba natěšený Machys vletěl do zápasu 5 body během necelých dvou minut a být trochu víc sobecký, mohl teoreticky klidně zaútočit i na historický rekord Wilta Chamberlaina 100 bodů za zápas. Laďa zas měl více času zapracovat na chybějící kondičce, aby v běhu pokořil svého brněnského ultimátního vyzyvatele R. S. a překonal jeho lednových víc jak 300 km. Ale rýma je holt hnus, tak mu to Laďa nandá snad další měsíc. I přes delší pauzu jsme po Novém roce bojovali s absencemi, kdy se stálice Eda, Ráďa a Horny asi ještě neprojedli k naordinovaným kilům, ale i tak se nás sešlo 10, což je skoro rekord. Kde ale letošní rekord padnul určitě, je návštěvnost. Konečné číslo se ale dozvíme, až naše paní uvaděčka od vchodových dveří konečně dopere a spočítá použité návleky, ale zatím stále pere.

V samotném utkání se krom Laďovi střelecké potence vyplatil i jeho studijní zápal, kdy už od základky patřil k třídním premiantům. Krom toho, že to do Dukly sypal v pravidelných bodových dávkách, upozornil taky na jalovost jejich trestných hodů a že je nesmíme nechat dávat laciné koše a spíš je víc řezat. A protože borci z Dukly skončili zápas s cca 30% úspěšností při pokusech 29/10, mohl trenér Masik po zápase napsat Laďovi do žákajdy velkou jedničku. Dalším týmovým přínosem je návrat do sestavy Koppika s Kučisem. Hlavně od Koppika, který byl už před Vánocemi několikrát spatřen pobíhat po venku, čekáme velký přínos. A ať už běhal na bus, do krámu pro mlíko nebo mu prostě jen byla zima, jsme rádi, že teď zase běhá i s nama po hřišťu. Protože on na ten basketbalový balkón k ultras vystoupal fakt hodně předčasně a jeho comeback by zároveň z balkónu dolů mohlo dostat třeba i Ivoše.

Na další domácí zápas si musíme všichni počkat až do 15.2., kdy přivítáme mlaďochy z UP. A už jen to, že krom domácí neporazitelnosti držíme i letošní neporazitelnost, jasně napovídá, kdo bude favoritem. Mezitím nás čekají tři výjezdy ven a hlavně přeložení zápasu v Postřelmově z pátku na pondělí 12.2. nás i kvůli našim fans mrzí, protože to ohrožuje už zajetý kulturní zážitek…projet se ve stejný den autobusem i vlakem. Co si budeme nalhávat, ponurá pondělní atmosféra ve veřejné dopravě se s tou páteční euforickou vůbec nedá srovnat.

Mohelnice – Dukla Olomouc 60:48 (14:18; 32:29; 52:43)

Body: Kavřík 25, Hauser 22, Macháček 5, Hopjan 4, Kopp 2, Petřivalský 2, Drlík, Kučera, Vlk a Ambrož bez bodu

Šestky 11/7: Kavřík 5/5, Hauser 4/2, Macháček 2/0

Trojky 5: Kavřík 2, Hauser 2, Macháček 1

Sííí ya pod bezednými koši

P.S. Pozdrav do Brna: Robert, v tom běhání kolem Brna prosím tě nepolevuj. On jak se tě Laďa snaží překonat, tak nám ta jeho fyzička na zápasech moc pomáhá :-). Jen nerozumíme, jak vám dvěma může fungovat business, protože jsi kdysi říkal, že nejlepší právníci jsou ti tlustí, ti jen leží ve svých případech a na sportování nemají čas :-).