Muži - každá vlna jednou skončí…ale to jen aby přišla další

Muži - každá vlna jednou skončí…ale to jen aby přišla další

Kategorie: Články | 2022 | Muži

Namlsaní dvěma výhrami v řadě jsme se těšili do Šumperka, kde si to rozdáme s prvním týmem celé ligy a dál se povezeme na vítězné vlně. Kdysi to bývaly ve 2. lize vyhrocená derby, ale od té doby ušly oba týmy kus cesty….i když každý jiným směrem. Zatímco Šumperku se daří doplňovat tým svou omladinou a pár let dozadu hrál dokonce 1. ligu, tak náš tým je osekaný jak po návštěvě Freddyho Kruegera a jsme rádi, že nám nechal aspoň kostru. Jj, na zápas jsme se sešli jen v 5 hráčích = bez možnosti střídání. Ale co, hlavně že nás basket baví. A navíc to otvírá ve hře úplně nové možnosti…trenér nemusí přemýšlet nad základní sestavou, my se nedohadujeme, kdo si půjde odpočinout, ale hlavně, nehrozí že bysme během zápasu vychladli.

Samotný průběh zápasů možná zaskočil i šumperáky, kdy jsme s nimi stačili až do poločasu jakštakš držet krok a po přestávce se přiblížili na dostřel 8b. A to můžeme být ještě efektivnější hlavně v útoku, až si všichni zažijeme nacvičené signály. Stále zapomínáme, kdo má kde stát, kam běžet nebo koho clonit. Ale když už to jednou vyjde, tak je to slast, že by se roztekl i Jakub Bažant. Nakonec se ale překvapení kola nekonalo a propocení jak šampióni v saunování jsme padli 94:57.

Velkej palec nahoru našim ultras Hvězdičovi, Marovi Zapletalovi a Čankovi, kteří společně se zraněným trenérem Edou vyrazili na zápas s náma a fandění Mohelnici šlo z tribuny slyšet.

Vítězná vlna nám tak sice skončila, ale my si počkáme na další a možná už teď při domácím zápase proti Přerovu budeme zase surfovat. Battle začíná 16.02. v 19:30. A kdo by snad ještě nebyl zvyklý….bufet bude zas v plné.

TJ Šumperk – BK Mohelnice 94:57 (23:17; 44:32; 73:46)

Body: Hauser 19, Mikulášek 13, Drlík 13, Olbert 6, Ambrož 6

Šestky 3/3: Hauser 2/2, Drlík 1/1

Trojky 2: Mikulášek 1, Hauser 1

Dovětek - aneb zrození LeBrona

Možná si to někteří fans neuvědomují, ale právě během venkovního zápasu proti Šumperku došlo kdysi ke zrození LeBrona…teda našeho mohelnického Zdenu LeBrona Ambrože.

Ten při jednom ze zápasů, když běželi s Machym do protiútoku na osamoceného obránce, najednou úprk na trojce zastavil a z plného běhu si vyčadil trojku. Na Machyho reakci „Co děláš?“ Zdena jen s klidem zahlásil „LeBrooon“.

Takže když jsme teď během čtvrtečního zápasu v obdobné situaci běželi zas do přečíslení a Zdena si to opět zasekl na trojce a vyčadil, nikdo už jsme se ani nedivili.

A náš LeBron má recht…opravdový střelec se nepozná podle toho, že furt dává, ale že furt střílí. A navíc když teď v týdnu skutečnej LeBron překonal v NBA historický rekord v počtu nastřílených bodů, byli jsme rádi, že to Zdena nezvedal už z půlky hřiště.

...a jestli ty trojky dal, se zeptejte přímo jeho.

Sííí ya pod bezednými koši

Tomáš Hauser kapitán družstva