Muži odolávali olomouckému UP pouze poločas

Muži odolávali olomouckému UP pouze poločas

Kategorie: Články | 2021 | Muži

Domácí zápas s olomouckou univerzitou začal oboustrannou přestřelkou ze střední vzdálenosti s poměrně vysokou úspěšností. Bylo jen otázkou času, kdy se zejména naše střelecká potence dostane do obvyklých hodnot. S favoritem utkání, kterým UPéčko bezesporu bylo, jsme drželi poměrně krok. Desetibodový rozdíl po první čtvrtině nebyl nijak fatální a dával stále naději na dobrý výsledek.

Bohužel v jednom herním ukazateli jsme od samého začátku zaostávali a v konečném součtu měl podstatný ne-li zásadní vliv na finální výsledek zápasu. Tou herní dovedností byla střelba za tři body. Soupeř nám dal celkem jedenáct trojek, kdežto my jsme byli úspěšní pouze dvakrát. Zatímco ze soupeřů se trefoval prakticky kdokoliv, z domácích se nemohl trefit nikdo včetně tradičních trojkařů.

Po vydařené druhé čtvrtce, kterou jsme vyhráli a dotáhli se na rozdíl pěti bodů, následoval kolaps. Pověstná mohelnická třetí čtvrtina definitivně rozhodla. Soupeř odskočil na rozdíl 21 bodů a bylo po zápase. Prohráli jsme 70:91 (21:31 39:44 47:68).

Hold, když se v tréninku hraje na půl plynu, v zápase se přeřazuje na vyšší rychlostní stupeň těžko. Když v tréninku v obraně postávám a v útoku chodím, tak v zápase se nohy samy nerozběhnou. To jsou automatizmy, které má soupeř pevně zažrané pod kůží, těží z nich a v konečném důsledku vyhrají zápas. No a nám nezbývá než jen koukat s otevřenou pusou.

Body v zápase: Friedl Robert 22, Kopp Lukáš 14, Hauser Tomáš 11, Vlk Šimon 6, Macháček Jan 6, Drlík Martin 6, Mikulášek Radek 5 a Miketa Petr bez bodu.

Šestky celkem (8/14; 57 %): Friedl 2/2, Mikulášek 1/4, Hauser 4/4, Drlík, 0/2, Kopp 1/2.

Trojky (celkem 2): Hauser 1, Kopp 1.

Basketu zdar, trenér Tomáš Hauser