Muži - Poznej s kanárkem známou osobnost

Muži - Poznej s kanárkem známou osobnost

Kategorie: Články | 2023 | Muži

Šest zápasů, nula výher, takže se nám hned na úvod ligy podařilo ulovit kanára v rekordním čase. A ten nám teď nejspíš ještě trochu nakyne, protože k dalšímu zápasu jedeme do Valmezu, který má přesně opačný problém. Z šesti zápasů se jim nepodařilo prohrát ani jednou a my jim tu nelichotivou bilanci nejspíš vylepšit nepomůžeme. To by se museli valmezáci jinak snažit.

Ne že by to proti Prostějovu vyhrát nešlo. Kdysi postrach ligy asi taky přepnul na nějaký just for fun basket, protože se po hřišti ploužili podobnou rychlostí jako my, ale oproti nám mají stále individuálně navrch. Nás navíc stále trápí střelba z dálky, asistence, doskoky, breaky, trojky, ztráty, neproměňování tutovek…no, vlastně všechno. Paradoxem je, že trénujeme daleko víc než v předchozích letech a jen možná nejsme na takový profi přístup zvyklí. Jestli se třeba neinspirovat mohelnickým Juve, které se schází jen na zápasy, větší dříči pak ještě v hospůdce U Pechů a loni jim tato strategie přinesla historický titul.

Na naší straně zaslouží pochvalu určitě Drla, který do zápasu vletěl jak důchodce ráno do obchoďáku a za první čtvrtku nasázel 10 bodů. Ale ani naši starší nevydrží jezdit s vozíkem celej den, tak i Drla nakonec z tempa ubral a zastavil na 17 bodech, což je i tak jedna hezká vlaštovka. Jinak se asi dále proměňujeme v květinové děti, které chtějí šířit jen dobro a lásku. Za celý zápas jsme totiž nasbírali v 9 hráčích dohromady jen 9 faulů a 4 naši playeři zůstali úplně neposkvrnění. Fakt to borci na tom perimetru začněte sekat, protože s rozběhnutým protivníkem už naši podkošoví moc nezmůžou. A jestli jde někomu o odznáček Mirka Dušína pro nejmilejšího hráče, tak se bokem nějak domluvíme.

Dalším pozitivem byl návrat do sestavy Kopika, který asi pomalu začíná ladit formu na výjezd do Postřelmova. A protože už i klubové vedení je s dosavadními výsledky a herním projevem nespokojené a kanárek v kleci řve na poplach, upekli jsme zatím na přestupovém trhu transfer roku. Snad se vše podaří dotáhnout už teď na výjezd do ValMezu a ultras možná z fotky poznají, o jakého našeho odchovance, který se v klubové historii střelců i po letech mimo Mohelnici stále nachází v top 10, se jedná.

Mohelnice – Prostějov 53:65 (16:13; 23:32; 36:50)

Body: Drlík 17, Petřivalský 7, Hauser 7, Hopjan 5, Kopp 5, Horneš 4, Ambrož 3, Macháček 3, Vlk 2.

Trojky 5: Ambrož 1, Hauser 1, Petřivalský 1, Drlík 1, Kopp 1.

Šestky 11/6: Drlík 5/2, Horneš 2/2, Hopjan 2/1, Macháček 1/1, Petřivalský 1/0.

Sííí ya pod bezednými koši

Láďa Kolibřík