Muži rupli v derby – tak to mě teda Postřel

Muži rupli v derby – tak to mě teda Postřel

Kategorie: Články | 2023 | U13

V tradičním čase čtvrtečních tréninků sehráli muži derby s odvěkým nejbližším soupeřem z Postřelmova. Bohužel se jednou za nějaký ten rok stane, že navzdory papírovým předpokladům, sebevědomí a všeobecnému očekávání se prostě nezadaří a s Postřelmovem prohrajeme.

Nebudeme dlouhosáhle rozebírat, že domácí obroučky byly prostě zakleté, protože úspěšnost našich projektilů byla prachmizerná (určitě pod 10 %), a to nejenom u svátečních střelců, ale hlavně u tradičních šuterů. Ani se nemůžeme vymlouvat na nepřítomnost Hausika, který si dovolil vzít na zápas s Postřelmovem (kdy taky jindy, že jo) dovolenou a odjel trénovat pochroumanou fyzičku individuálně do albánských hor. Na lavičce i tak bylo deset (částečně přemotivovaných, možná i přetrénovaných) vlčáků připravených roztrhat soupeře na cucky … bohužel skutek utek. Postřelmovu stačily dvě piraně v podobě Jílka se Strnadem, kteří si z našich vlčáků udělali trhací kalendář.

I s odstupem několika dní těžko najít ty pravé důvody mohelnického krachu. Proč předváděná hra v prvním domácím zápase před halou fanoušky narvanou k prasknutí, neodpovídala plánům. Teorie a praxe … toť dvě rozdílné věci …

Útočné sety nemohly fungovat, páč nebyly ani zahrány. Míč navzdory zónové obraně nemohl létat z ruky do ruky, protože se stále driblovalo na místě a hledělo do země. Malůvky a domluvy z time outů vyšly vniveč, protože nefungovala hlava, o nohách nemluvě. Takto se ani proti Postřelmovu hrát nedá.

Pozitivem byla neslábnoucí podpora fanoušků, kteří nás přišli podpořit. Díky jim!!! Příští čtvrtek 12. 10. od 20:00 se jim snad odvděčíme lepší podívanou v domácím zápase s FASTAV Zlín C.

Zisk bodů a nástup na vítěznou vlnu je možný hned tuto středu, kdy jedeme válčit na olomouckou Duklu, která na svůj obvyklý věkový průměr výrazně omlazuje. Čekat, že to budou body zadarmo, určitě nemůžeme a i poslední vzájemná utkání ukazují, že je potřeba se důkladně připravit.

BK Mohelnice – TJ Postřelmov 65:70 (16:27; 29:39; 42:52)

Body: Jan Horneš 13, Martin Drlík 12, Jaroslav Olbert 12, Jakub Hopjan 9, Radek Mikulášek 6, Aleš Teltscher 5, Zdeněk Ambrož 5, Jan Macháček 3, Šimon Vlk a Lumír Šikl bez bodu.

Šestky (8/19; 42,1 %): Drlík 0/1, Teltscher 1/1, Hopjan 1/1, Macháček 1/2, Olbert 2/2, Mikulášek 2/5, Horneš 1/5, Šikl 0/2.

Trojky (celkem 3): Horneš 2, Ambrož 1.

Sííí ya pod bezednými koši