Muži si přivezli výprask z Prostějova

Muži si přivezli výprask z Prostějova

Kategorie: Články | 2021 | Muži

Tým mužů se vydal na odložený zápas prvního kola do Prostějova. V okleštěné sestavě poznamenané absencemi nás čekal přetěžký boj s nadupaným soupeřem, který v Severomoravské lize mužů v posledních letech pravidelně opanuje první příčky.

Po pomalejším rozjezdu obou družstev nám dal soupeř v první čtvrtině, která skončila pouze tříbodovým rozdílem, čuchnout k jakési mylné představě, že by to snad mohlo být hratelné. Následně však Prostějováci šlápli do pedálu a rozjeli svůj stroj na body už v očekáváném rytmu.

No a my jsme jim zdatně sekundovali v nesmyslných ztrátách, zkažených brejcích, zoufalých střelách, pomalých protiútocích a komické obraně. Náš individualismus a alibistická hra na schovku byli jen vodou na dobře šlapající mlýn soupeře, který nám nakonec vyprášil kožich strašidelným skóre 104:52 (20:17 52:29 85:37).

Těžko chtít po borcích našeho věku a herních zkušeností, aby se zamýšleli nad projevenou hrou. To, že týmová hra a výhra jsou cennější než individuální výkon a počet vstřelených bodů, se učí hráči už v minižákovských kategoriích.

Body v zápase: Friedl Robert 17, Hauser Tomáš 14, Mikulášek Radek 9, Ambrož Zdeněk 6, Macháček Jan 3, Kopp Lukáš 3, Hybler Jan a Vlk Šimon bez bodu.

Šestky celkem (10/13; 77 %): Friedl 1/2, Macháček 1/2, Ambrož 1/2, Mikulášek 3/3, Hauser 4/4.

Trojky (celkem 2): Ambrož 1, Kopp 1.

Basketu zdar, trenér Tomáš Hauser.