Muži - Sudá a lichá na UP

Muži - Sudá a lichá na UP

Kategorie: Články | 2023 | Muži

V předposledním venkovním zápase letošní sezóny na sebe narazily dva týmy s rozdílnými ambicemi. Zatímco borci z UP aspirují na postup do 2. ligy, my tak vysoko zatím nemíříme a aspirujeme spíše na udržení. A nutno dodat, že i vzhledem k naší prohře 74:51 jsme ke splnění sezónního cíle blíže my. UP bude už těžko z první pozice sesazovat vedoucí ValMez, zatímco nám se díky prohře podařilo přeskočit olomoucké mlaďochy z UP „C“, takže už nejsme poslední. Joo, to je právě na basketu parádní. Krom nádherných akcí si kolikrát totiž palubovka nezadá s klecí v oktagonu, a proto jen za odvahu nastoupit, jste v basketu odměněni jedním bodem.

Jinak do zápasu se krásně promítla naše brutální fyzička, když UP dokázalo vyhrát jen první a třetí čtvrtinu, kdy jdou týmy na plac více odpočatí. Oproti tomu ve čtvrtinách, které následují po kratší pauze, jsme zase jasně dominovali my. Bylo to skoro jak ve filmu Sudá a lichá s Bud Spencerem a Terencem Hillem. Pro výsledek zápasu jen škoda, že jsme si do svých výherních sudých čtvrtin z těch filmových ikon vytáhli asi více komediálního Terence, protože nabušení Budové z UP nás během svých lichých čtvrtin vždycky zmastili, že naše odplata na výhru už nestačila. I když, buďme rádi aspoň za toho Terence Hilla. Taky jsme si mohli nedopatřením vytáhnout třeba Terence ze Southparku a to by pak na hřišťu byly úplně jiné prdy.

Pozitivem budiž, že jsme zase po nějaké době našli v týmu střelce, navíc ne jednoho, ale rovnou všechny. Tentokrát nešlo o žádný individuální úlet, ale kolektivní výkon, kdy konečně nesvítí u žádného z našich playerů v kolonce bodů 0 a každý se dokázal prosadit. K tomu 7 vstřelených trojek rozdělených mezi 6 borců…krásný týmový výkon.

Za týden ve čtvrtek 21. 3. ve 20h pro tuhle sezónu Mlýnskou zapečetíme posledním domácím utkáním proti Přerovu, tak se přijďte na tu závěrečnou podívat a můžeme si pak společně i trochu zabilancovat. Ono teda úplně závěrečná jak třeba v tanečních to nejspíš nebude…i když, muziku si pustit můžeme a tančit umíme parádně všichni, čehož byl ples důkazem…

https://photos.app.goo.gl/hSGsnVApbyESxQQH7

UP Olomouc B – Mohelnice 74:51 (19:10; 30:22; 59:30)

Body: Mikulášek 14, Hauser 9, Kopp 6, Teltscher 5, Kavřík 5, Macháček 4, Hopjan 4, Drlík 4.

Šestky 4/6: Kavřík 2/2, Macháček 1/2, Kopp 1/2.

Trojky 7: Mikulášek 2, Kavřík 1, Teltscher 1, Kopp 1, Macháček 1, Hauser 1.

Sííí ya pod bezednými koši