Poslední domácí zápas dívek U17

Poslední domácí zápas dívek U17

Kategorie: Články | 2023 | U17

Dne 30. 4. nás čekal poslední domácí zápas. Jako tradicí nám přišlo několik omluvenek, takže jsme opět nastoupily v počtu sedmi hráček. Některé hráčky šly raději na pálení čarodějnic a nechaly nás napospas. Též nám chyběl hlavní trenér Honza Macháček s naší pivotmankou Barčou Macháčkovou, kteří odcestovali do dalekého Holandska. Překvapením pro nás bylo, když nám přišla fandit spoluhráčka Helča, která kvůli nemoci bohužel nemohla hrát.

Většina z nás měla dopoledne školní turnaj, kde jsme odehrály čtyři utkání a naprosto se zničily. Když jsme přišly na plac tak jsme vypadaly jako zombie z „The Walking Dead”. Šlo na nás vidět, jak jsme unavené a nejraději bychom spaly.

Začal zápas. Byly jsme úplně rozhozené, protože holky z Ostravy měly tvrdou obranu a faulovaly. Začaly jsme dělat blbé ztráty, nedávat úplně jasné koše a dávaly jsme si špatné přihrávky. Trenér Petr Kučera, se rozhodl vzít oddechový čas, když bylo skóre 2:11 pro Ostravu a všechny se nás snažil nahecovat. Musely jsme se kousnout a dát do toho úplně vše. Posílily jsme obranu a začaly si chodit pro fauly. Jakmile jsme otočily skóre tak nám to začalo jít jak po másle. Pořád jsme se mezi sebou podporovaly a snažily se spolu co nejvíce komunikovat. V posledních minutách zápasu, Ostravě padly dvě trojky a my se trošku vystresovaly. Zvládly jsme se však rychle uklidnit a začaly jsme bránit na těsno. Jakmile zahoukal konec zápasu tak jsme se s obrovskou radostí začaly objímat. Byl to pro nás náročný zápas, který nakonec dopadl skvěle. Podle trenéra jsme hrály suprově a mohly jsme na sebe být pyšné. Poslední domácí zápas jsme si užily naplno a už nám zbývá jen venkovní zápas se Vsetínem, o kterém si nejsme vůbec jistí, jestli proběhne :-D.

BK Mohelnice vs BK Start Ostrava 60:56 (17:15; 36:31; 49:38)

Body: Rudolfová 21, Lávičková 19, Kučerová 9, Šafářová 9, Veselá 2, Stárková a Jořenková bez bodu.

Trojky: Rudolfová 4, Lávičková 1.

Šestky: (11/30; 37 %) Šafářová 3/5, Kučerová 3/6, Lávičková 2/6, Rudolfová 3/11, Veselá 0/2.

Kapitánka: Marie Kučerová