U13 kluci - Rozjezd sezóny v Kroměříži

U13 kluci - Rozjezd sezóny v Kroměříži

Kategorie: Články | 2023 | U13

Na první soutěžní zápas nové sezóny jsme se vydali do „sešívané“ haly Slavie v Kroměříži. Po letních prázdninách jsme se bohužel nesešli v plné sestavě z loňského roku, šikovné křídlo Kuba Valášek dal přednost fotbalu a jedna z našich „podkošových věží“ alias pivotů Vojta Kunert se zatím na tréninku neobjevil, tak doufáme, že si „vzpomene“ :-/. Aby toho nebylo málo, tak naši střelečtí tahouni Tomáš Fuchs a Ondra Štěpán nemají ještě dostatečně „srostlé kosti“, aby mohli zasáhnout do zápasů.

Vzhledem k této prořídlé sestavě jsme požádali o výpomoc několik děvčat z mohelnického týmu stejné věkové kategorie. Linda, Ema, Simča a Eliška nám pomohly nejen početním doplněním sestavy, ale velice pěkným a bojovným výkonem, „výškou“ pod košem a všechny se nejméně jednou zapsaly i do zápasových střeleckých statistik! Děkujeme za výpomoc a budeme rádi, když holky zase někdy na zápase holky uvidíme.

Tím jsme se plynule přesunuli k samotným zápasům. Výše uvedené absence byly zejména v naší útočné hře vidět. Soupeř potvrdil výkonnostní úroveň z minulého roku a oba zápasy vyhrál podobným rozdílem jako loni. Předčil nás zejména rychlým a účelným protiútokem a taktéž celkovou fyzickou připraveností. Naši hráči předvedli výkon na úrovni svých individuálních schopností. V obou zápasech a zejména v tom prvním nás bodově „táhli“ Franta Sedlačík a Kuba Moťka. Ostatní se přidali bojovností a zápalem v rámci svých možností. Možná někteří diváci na tribuně čekali „více“, ale v této sestavě byl výkon na úrovni toho, co jsou kluci momentálně schopni „nabídnout“.

V příštím dvojzápase nás čeká výjezd do Valmezu, kde jsme loni poprvé okusily sladkost výhry. Uvidíme, zda to budeme schopni i přes mírné oslabení kádru letos zopakovat…

Výsledky zápasů: Slavia Kroměříž – BK Mohelnice 98:22

Body v zápase: Franta Sedlačík 8b, Jakub Moťka 6b, Tomáš Nosek 4b, Linda Nejezchlebová a Ema Kučová po 2b, Simona Nejedlá, Eliška Dudková, Matyáš Vaněk, Vojtěch Slepička, Oskar Vaňák, Jakub Slepička, a Rudolf Delie bez bodu.

Slavia Kroměříž – BK Mohelnice 64:19

Body v zápase: Franta Sedlačík a Jakub Moťka po 4b, Linda Nejezchlebová 3b, Eliška Dudková, Simona Nejedlá, Rudolf Delie a Oskar Vaňák po 2b, Ema Kučová, Matyáš Vaněk, Tomáš Nosek, Vojtěch Slepička a Jakub Slepička bez bodu.

Trenéři: Martin Moťka, Zdeněk Slepička