Vypusťte děti!

Vypusťte děti!

Kategorie: Články | 2022 | Muži

Není v tabulce moc týmů, proti kterým si na vítězství věříme, ale Lipník jedním z nich je. Ne že bysme čekali jednoznačné vítězství, spíš vyrovnaný průběh, který díky svým zkušenostem a navíc doma zlomíme na svou stranu.

Už před zápasem jsme si říkali, že musíme hlavně pohlídat jejich trojkové střelce a případné nájezdy už třeba nějak umlátíme. Mlaďoši z Lipníku si naproti tomu asi řekli, že nás prostě těmi trojkami rozstřílí. A asi si to řekli víc. Během zápasu nám jich nasypali 14! A to jsme na ně vyrukovali s osobkou, kde by času na střely z dálky mělo být méně. Celé to je trochu začarovanej kruh…když přistoupíš v obraně k borcovi blíž, naznačí ti levá / pravá, tobě pokřupají šlachy a on ti frnkne. Dáš mu teda příště trochu odstup a oni ti vypálí trojku do ksichtu. Co s tím? Možná by pomohlo víc to řezat. Na zápase nás bylo 11, tak se těch faulů příště nebát. On mohelnickej basket má obecně potíže s přitvrzením hry a teď při absenci vrchních řezníků Machyho s Ivošem, nám v aréně zůstává už jen Šimon.

Ve finále je z toho prohra 68:79, ale nepanikaříme. Po minulé prohře chlapů ve Valmezu se do tamější tělocvičny vydala taky naše juniorka U12 a ukořistila tam svou vůbec první výhru a za prohru chlapů se pomstila. Dětem a novým trenérům Zdenovi s Marťasem gratulujeme a už prosím startujte směr Lipník.

A nás stávající stav, kdy tabulkou pomalu klesáme ke dnu, zatím nechává v klidu. Podle tréninkového plánu Edy by nám forma měla gradovat někdy příští březen / duben a my tréninkovému plánu věříme.…že by Moneyball? Navíc jsme si po letech zase mohli užít výrazné podpory fanoušků, kterých by správný rybář napočítal klidně i sto. Díky za support fans!

A hlavně....my víme, že nás děti pomstí.

BK Mohelnice – BK Lipník 68:79 (čtvrtiny: 20:15; 37:44; 46:61)

Body: Hauser 29, Mikulička 9, Mikulášek 9, Hopjan 7, Vlk 6, Drlík 6, Teltscher 2, Miketa, Ambrož, Kapl bez bodu.

Trojky 6: Hauser 4, Hopjan 1, Mikulášek 1

Šestky 11/10: Hauser 5/5, Teltscher 2/2, Mikulášek 2/2, Mikulička 2/1

Sííí ya pod bezednými koši,

Kapitán Tomáš Hauser